Over U10

U10 is een lichtvoetig netwerk. Hierin werken de gemeenten Bunnik, De Bilt, Houten, IJsselstein, Nieuwegein, Stichtse Vecht, Utrecht, Utrechtse Heuvelrug, Vijfheerenlanden, Wijk bij Duurstede, Woerden en Zeist samen, omdat ze zich voor een gezamelijke koers en grote maatschappelijke opgaven gesteld zien. 

Onze opgaven

Allerlei maatschappelijke opgaven vragen om een aanpak die gemeentegrens-overstijgend is. Mensen zijn graag in de Utrechtse omgeving, waar de stad én het groen altijd makkelijk te bereiken zijn en waar een mooi aanbod van werk en een diversiteit in cultuur is. In het samenwerkingsverband U10 dragen twaalf Utrechtse gemeenten zorg voor het behoud en verdere versterking van de kwaliteiten van de regio.

We zijn trots op waar we nu staan. Bijvoorbeeld op onze tweede plaats in de meest recente meting van de Europese Regional Competitiveness Index. Tegelijkertijd ervaren wij en onze inwoners forse uitdagingen en zien wij grote kansen, die ons motiveren om het krachtige van onze samenwerking gericht uit te bouwen.


Lees meer over U10: