Contract met PROVADA getekend

27 maart 2017

 

 

REGIO UTRECHT is de komende drie jaar weer aanwezig met een gezamenlijke nieuwe stand van 110 m2 op de grootste vastgoedbeurs van Nederland, de PROVADA. Bestuurder Jan van Zanen, boegbeeld van de regio, heeft het contract samen met de Algemeen Directeur van de PROVADA, Flip Kerkhoven ondertekend op woensdag 21 maart 2017. Dit jaar vindt de PROVADA plaats van dinsdag 30 mei tot en met donderdag 1 juni  in de RAI in Amsterdam.

 

De ondertekening vond plaats in het hart van het Utrechtse Stationsgebied, op de 20e etage van het Stadskantoor, met fenomenaal uitzicht op de grootste binnenstedelijke bouwopgave van Nederland met onder meer de uitbreiding van Hoog Catharijne en de Domtoren op de achtergrond. De tender voor ‘Healthy Urban Quarter’ (inschrijving reeds gesloten) in het Stationsgebied was mega populair. Eén van de grote ontwikkelopgaven in het nieuwe stadscentrum (50.000 – 70.000 bvo). Je zou denken dat we de markt niet op hoeven. Zeker  niet sinds de bekendmaking eind februari jl. dat Regio Utrecht tweede is geworden als ‘Most Competitive Region’ in Europa direct na London. Regio Utrecht presenteert zich de komende drie jaar weer gezamenlijk in één stand. Voor investeerders, ondernemers en eindgebruikers is het onderscheid tussen de verschillende gemeenten minder relevant. Regio Utrecht functioneert als één stedelijk gebied. In de praktijk is het één kantorenmarkt, één bedrijvenmarkt, één woningmarkt over de gemeentegrenzen heen. En de verscheidenheid in kwaliteiten vullen elkaar juist mooi aan. Daarom werken de gemeenten graag samen. De beroepsbevolking van de meest centraal gelegen regio is jong en hoogopgeleid. Het is een innovatieve regio met kennisinstellingen van wereldklasse, waar talent tot bloei komt. De regio heeft uitstekende bedrijfslocaties en creatieve ondernemers die samenwerken om plannen te realiseren. Samenwerking staat in onze regio centraal. En last but not least staat regio Utrecht bekend om een zeer prettig woon- en werkklimaat.

 

De PROVADA is voor REGIO UTRECHT het moment om relaties in de vastgoedwereld (woningbouw, bedrijven, retail) te ontmoeten. Vanuit de regio zullen diverse bestuurders, directeuren en projectmanagers aanwezig  zijn om de investeringsmogelijkheden en ontwikkelopgaven toe te lichten. Meer informatie over het programma volgt medio april op www.utrecht10.nl/provada.

De stand van REGIO UTRECHT is te vinden in Hal 12, standnummer 1223.